woensdag 8 maart 2017

Westa stapt over op ‘DrinkWater’

Tafeltennisvereniging Westa  vindt het belangrijk dat kinderen in de gemeente gezond opgroeien. Daarmee sluiten ze zich aan bij  JOGG Maasgouw.  JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Westa stimuleert het drinken van water en wordt vanaf heden één van de JOGG- partners in de gemeente Maasgouw.

Uit de ervaring van scholen en verenigingen die overstappen op Drinkwater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar het eerder een gewoonte is om pakjes of flesjes te drinken. Deze drankjes zijn helaas niet zo gezond, zo zitten er bijvoorbeeld in één flesje AA drink maar liefst vijftien suikerklontjes. Water drinken heeft veel voordelen ten opzichte van suikerhoudende dranken. Zo geeft drinken van water je energie, helpt het je spieren en gewrichten te versterken en geeft het drinken van water je goede zin. Daarnaast is water bijna overal te vinden, is het lekker en bovendien gratis!

Binnenkort krijgen alle jeugdleden van Westa een eigen JOGG DrinkWater bidon. Westa stimuleert het drinken van water tijdens trainingen en wedstrijden. Dit betekent niet dat we het drinken van overige dranken afschaffen. Hierin heeft iedereen uiteraard een eigen keus.

JOGG Maasgouw en Tafeltennisvereniging Westa willen samen werken aan een gezond Maasgouw. Naast het stimuleren van water drinken heeft Tafeltennisvereniging Westa ook ambities om stapsgewijs over te stappen naar een gezonde sportkantine!Geen opmerkingen:

Een reactie posten