dinsdag 28 maart 2017

Shandong Luneng Table Tennis Club op bezoek bij Westa

Welkom Shandong Luneng Table Tennis
Woensdag 29 maart brengt de Chinese topclub Shandong Luneng Table Tennis Club een bezoek aan Westa. Shandong is de club van o.a. Zhang Jike, Hao Shuai, Zhang Chao, Fang Bo en Wu Hao. 

Voor Westa is het een eer dat deze topclub een bezoek wil brengen. De delegatie bestaat uit de directeur, het management, trainers en jeugdspelers (15-19 jaar).

De Chinese delegatie van elf personen verblijft voorafgaande aan het bezoek in Wessem ook bij de Duitse Bundesliga clubs Ochsenhausen en Borussia Düsseldorf. Voor de toekomst liggen er wellicht mooie samenwerkingskansen in het verschiet tussen al deze clubs. Het bezoek bestaat enerzijds uit een overleg met het bestuur en technische staf, anderzijds willen de Chinese spelers/trainers deelnemen aan de training van Westa Talent.  

Shandong Luneng Table Tennis Club
In Luneng in de noordoostelijke provincie Shandong in China bevindt zich een heuse tafeltennis universiteit. Ongeveer 230 studenten beoefenen een professionele tafeltennis opleiding waarvoor een zaal is gereserveerd en ingericht met 80 center courts met tafels. Elke ochtend trainen de talentvolle kinderen vier uur lang. In de middag volgen de studenten enkele uren schoollessen. En drie keer in de week wordt er ook  in de avonduren volop getraind. De meeste talenten zien hun ouders maar twee keer per jaar. In de zaal hangt een gigantische banner die voor zich spreekt: "Vechten voor je land". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten