woensdag 29 maart 2017

Bezoek Shandong Luneng Table Tennis Club aan Westa groot succes

Vanmiddag vond in Wessem het bezoek plaats van de beste en grootste tafeltennis vereniging uit China, Shandong Luneng Table Tennis Club. De club werd opgericht in 2002 en is het toonaangevende opleidingsinstituut in tafeltennis en voetbal van China. 

Shandong Luneng beschikt onder meer een internaat met meer dan 250 talenten en diverse trainingsaccommodaties met tientallen tafeltennistafels. De beste opleiding van China is kampioenenmaker in zowel teamverband alsook individueel. Nationaal en internationaal. De club van kampioenen als Zhang Jike, Hao Shuai, Zhang Chao, Fang Bo en Wu Hao. De trainersstaf bestaat louter uit kampioenen uit het recente verleden.

Shandong os bezig met het uitbouwen van het opleidingscentrum naar een meer internationaal karakter, ook voor talenten van buiten China. Westa heeft met het management en technische staf besprekingen gevoerd om een potentiƫle samenwerking in de toekomst verder uit te kristalliseren en vorm te gaan geven.

Natuurlijk werd er ook getraind vanmiddag in Tafeltenniscentrum Wessem. De 13 en 14 jarige leden van team Westa Talent oefenden tegen de iets oudere Chinese talenten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Dat werd voor alle betrokken talenten en coaches een unieke ervaring. De Chinese talenten blijken zoals verwacht meer trainingsarbeid te verrichten met minimaal 7 uur training per dag, met ook nog de nodige pittige conditietrainingen.

Onderstaand foto impressies van vanmiddag:


Chinees-Nederlandse uitwisseling bij de meisjes talenten

Shandong Luneng - Westa uitwisseling bij de jongens

Zakelijke besprekingen tussen beide clubs

Uitwisselen van presentjes 

Wethouder Math Wilms met team leider Sun Kuiming

Handtekening op tafeltennis bat van Zhang Jike

Gezamenlijke warming-up

Trainingsarbeid

Voor meer nieuws verwijzen wij alvast naar de bijdragen van L1 nieuws, radio en tv.

 of naar https://nl-nl.facebook.com/tafeltennisvereniging.westawessem.1/   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten