woensdag 19 juli 2017

EJK 2017 update team oranje

Barry Berben in actie in Portugal
Het teamtoernooi van het EJK zit er op voor de Nederlandse teams. De meisjes kadetten eindigen op een 20ste plaats, de meisjes junioren op de 21ste plaats en er was een 23ste plaats voor de jongens kadetten.

De jongens kadetten kwamen op de laatste dag van het teamtoernooi tweemaal in actie in de strijd om plaats 21 t/m 24. Tegenstander in de eerste wedstrijd was Spanje. Lode Hulshof wist de eerste partij tegen Alvaro Gainza met 3-1 te winnen, maar daarna was het helaas Spanje dat alle wedstrijden tot een overwinning wist te brengen. Barry Berben verloor in vijf games van Arnous Pons, waarna Lode en Mick de Vette met 1-3 verloren van het Spaanse duo en ook Lode verloor zijn tweede partij.

In de tweede wedstrijd was Oostenrijk te tegenstander. Met goed spel wisten Mick de Vette en Barry Berben hun enkelwedstrijden te winnen. Waarna Mick en Lode een 0-2 achterstand in de dubbel wisten om te buigen tot 3-2 winst en een 3-0 overwinning op Oostenrijk. Met deze laatste overwinning eindigen de jongens cadetten op plaats 23.


Het meisjes junioren team van bondscoach Marcel Kraa speelde in de strijd plaats 21 tegen Italiƫ. Rachel Gerarts won de eerste partij met 3-1, waarna Yoeke Gunsing met een 3-2 overwinning de 2-0 op het scorebord zette. Heleen Hop was in de derde partij dichtbij, met enkele matchpoints, maar kon de overwinning helaas niet binnen slepen. In de vierde wedstrijd was het Yoeke die met 3-0 de 3-1 overwinning en plaats 21 verzekerde voor de meisjes junioren.

Voor de meisjes kadetten eindigde het toernooi tegen Griekenland in de strijd om plaats 19-20. Dobrila Jorguseska begon tegen Iliopoulou, maar deze wedstrijd ging met 1-3 verloren. In de tweede wedstrijd verloor Karlijn van Lierop nipt met 2-3 van Grammatopoulou. De dubbel was wel een prooi voor het Nederlandse team. Dobrila en Emma waren hierin met 3-1 te sterk. In een spannende vierde wedstrijd verloor Dobrila van Grammatopoulou. Uiteindelijk betekende het 1-3 verlies tegen Griekenland een 20ste plaats in het teamtoernooi.

Alle uitslagen en het programma van het individuele toernooi zijn terug te vinden op www.nttb.nl/ejk-2017.  

Bron: NTTB
Foto door Henk Hommes/ETTU


Geen opmerkingen:

Een reactie posten