woensdag 28 juni 2017

Belgische versterkingen voor Westa

Nicolas Schenkel
De eredivisieteams van Westa zijn compleet voor de start van het nieuwe seizoen. De Belgische spelers Nicolas Schenkel en Filip Cluyts maken de overstap naar de heren ploeg uit Wessem. 

De 23-jarige Nicolas Schenkel speelt momenteel in het eerste team van TTC Hasselt en Filip Cluyts (24)  speelde het afgelopen seizoen voor de Portugese club  ‘Ala de nun Alvares de Gondomar’.  Naast Schenkel en Cluyts bestaat het Wessemse herenteam komend seizoen uit Liu Qiang en Rino Alberts. Westa neemt afscheid van Erik Agamyan die kiest voor een maatschappelijke carrière. Ibrahim Yildizlar vertrekt na één jaar naar een andere club in de Nederlandse competitie. 


Bestuurslid Marco Akkermans is blij met de komst van de twee Belgen. ‘’De afgelopen jaren zaten we door omstandigheden soms krap in onze bezetting. Met de komst van Nicolas en Filip hebben we in de breedte meer mogelijkheden.
Filip Cluyts
Daarnaast is  mede door het aantrekken van Nicolas een intentie tot samenwerken tussen Westa en TTC Hasselt ontstaan. Insteek is dat beiden sterker worden van deze samenwerking.  Daarom kijken we op meerdere vlakken waar we elkaar op termijn kunnen versterken en elkaars kennis en expertise kunnen uitwisselen. Hierbij denken we onder andere aan  het uitwisselen van trainers en spelers, jeugdopleiding, sparring en organisatie van trainingsstages’’.

De damesformatie van Anytime Fitness Westa blijft komend seizoen ongewijzigd. Het jeugdige damesteam, aangevuld met de ervaren Li Nan Sun, heeft afgelopen jaar veel ervaring opgedaan in de eredivisie. Coach Marc Bosman over komend seizoen: ‘Wij hebben de afgelopen twee seizoenen de meiden kennis laten maken met het grote werk en vaak in wisselende opstellingen gespeeld. Ontwikkeling stond centraal. Komend seizoen willen we de weg naar boven inzetten en onze huid zo duur mogelijk verkopen’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten