zaterdag 18 maart 2017

Klinkende overwinning Westa jeugd in kampioenspoule

Barry Berben en Jelle Moris in het dubbel
De strijd om plaatsing voor de final four van de play-offs voor het kampioenschap van Nederland nadert zijn ontknoping. Zaterdagmiddag speelde team HelwegenPeters Westa 1, als ranglijst vierde, de thuiswedstrijd tegen de ranglijst derde Hilversum 1. De dadendrang van de Wessemse runner-up lijkt momenteel niet te stoppen. Westa won, met dezelfde cijfers als vorige week, de onderlinge confrontatie verpletterend met 8-2.

De Westanen gingen heel voortvarend van start. Barry Berben won in drie games van Lars de Visser. Jelle Moris speelde een titanenstrijd tegen Mick de Vette. Jelle verdedigde tot de vijfde game steeds een voorsprong in games. In de beslissende vijfde game kwam Jelle op een 0-6 achterstand. Maar hij vocht als een leeuw terug naar een 11-9 overwinning. Karlijn van Lierop won simpel met 3-0 van Tim van der Leeden. De toon was gezet met een 3-0 voorsprong alvorens Hilversum iets terug kon doen door het dubbel in vijf games te winnen. Door het verloren dubbel was Jelle Moris even van slag door in vier games te verliezen van Lars de Visser. En daar blijf het bij deze middag want de Westanen gaven in het resterende deel van de wedstrijd geen enkel punt meer af. Tekenend voor het wedstrijdbeeld was dat persoonlijk ranglijst eerste in de kampioenspoule Mick de Vette drie verliespartijen te verwerken kreeg in Wessem.

Het spel om de knikkers voor de final four play-offs duurt nog slechts twee wedstrijden. En het lijkt erop dat Westa in de huidige vorm en als ranglijst derde in de resterende wedstrijden vooral nog naar boven kan kijken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten